Mijn toeslagen.nl

De Belastingdienst heeft het nieuwe toeslagensysteem in gebruik genomen. Op mijntoeslagen.nl kun je vanaf 2012 met behulp van je DIGID toeslagen aanvragen, stopzetten en gegevens wijzigen.

Wijzingen
Je hoeft wijzigingen nog maar 1 keer door te geven. Dat hoeft dus niet meer voor elke toeslag apart. De verschillende toeslagen moeten nog wel apart worden aangevraagd.

Eén overzicht voor alle toeslagen
Bij wijzigingen krijg je vanaf 2012 één beschikking voor alle toeslagen. Je krijgt dus niet meer voor elke toeslag apart een bericht. Ook staat er op mijntoeslagen.nl een aangepast overzicht binnen 24 uur nadat de gegevens zijn ontvangen. Je kan op dit overzicht ook de status van de wijziging volgen: is de wijziging nog in behandeling of is deze verwerkt.

Belastingdienst bepaalt wie toeslagpartner is
Je hoeft vanaf 2012 niet meer zelf aan te geven wie je toeslagpartner is. De belastingdienst bepaalt dat voor je. Dus als iemand zich inschrijft op het adres van een ander, beoordeelt de belastingdienst of die persoon moet meetellen als toeslagpartner. Dat gebeurt ook als iemand niet aangeeft dat hij is getrouwd of is gaan samenwonen. Op de voorschotbeschikking of in mijntoeslagen.nl zie je of de belastingdienst een toeslagpartner heeft aangewezen. Heb je volgens de belastingdienst een toeslagpartner, dan krijg je een brief en formulier om deze persoon te laten tekenen als je toeslagpartner.

Reacties zijn gesloten.